Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме добре гроздето, оставяме го да изсъхне. Вземаме една кора за баница, поръсваме олио върху нея, слагаме втората кора и също ръсваме с олио.
От единия край нареждаме два-три реда от гроздето, не го разпръскваме върху цялата кора, а нареждаме в ред.
Поръсваме върху цялата кора захар, галета, нарязаните орехи и канела. Навиваме и слагаме в тава.
По този начин приготвяме и останалите кори. Най-отгоре поръсваме с олио.
Печем в загрята фурна на 180 градуса градуса до зачервяване.
След като е готова, още докато е топла, наръсваме сладката баница с вода и завиваме с кърпа, за да може да омекнат корите. Поднасяме баницата изстинала.
Баницата с грозде и канела е готова.
Коментари
Аз използвах домашно грозде на което предварително почистих семките. На финал поръсих с пудра захар ;)