Начин на приготвяне
Тази рецепта ме изненада много приятно. Не очаквах да е толкова вкусна. Препоръчвам горещо да опитате!
В купа сложете каймата, добавете едно яйце, разтрошете накиснатата в прясно мляко филия хляб, нарязаната на много ситно глава лук. Овкусете с щипка черен пипер, щипка, риган и щипка магданоз. Омесете каймата добре и оставете в хладилник за 30 мин, докато се обикнат съставките.
Загрейте слънчогледово олио. От каймата откъснете малки парчета. Оваляйте ги в брашно и изпържете.
Извадете кюфтенцата на кухненска салфетка, за да се отцедят.
В удобен голям тиган налейте 1 к.ч. зехтин. Прехвърлете в него кюфтенцата. Полейте ги с бялото вино. Изчакайте малко, докато се изпари алкохолът и тогава налейте топлия зеленчуков бульон.
Пуснете в соса две листенца салвия и посолете. Гответе соса 10 мин, след което пуснете в него гроздовите зърна и довършете готвенето още 5-6 мин
Разтворете 1 с.л. брашно в малко топла вода. Изсипете в соса и сгъстете манджата с грозде за минута-две.
Поднесете манжата с грозде върху картофено пюре.
Източник на рецептата: италианското кулинарно списание 'Cucinare bene!