Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Манджи»Истинска манджа с грозде

Истинска манджа с грозде

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Истинска манджа с грозде
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"И като чуете пак за Манджа с грозде, да знаете, че за тази вкусна гозба става дума"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия сух, бял
  • лук - 1 глава малка
  • риган - щипка
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - щипка
  • за соса
  • грозде - 200 г зърна, черни и бели
  • бяло вино - 50 мл
  • бульон - 100 мл зеленчуков
  • зехтин - 1 к.ч.
  • салвия - 2 бр. листа пресни
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта ме изненада много приятно. Не очаквах да е толкова вкусна. Препоръчвам горещо да опитате!

В купа сложете каймата, добавете едно яйце, разтрошете накиснатата в прясно мляко филия хляб, нарязаната на много ситно глава лук. Овкусете с щипка черен пипер, щипка, риган и щипка магданоз. Омесете каймата добре и оставете в хладилник за 30 мин, докато се обикнат съставките.

Загрейте слънчогледово олио. От каймата откъснете малки парчета. Оваляйте ги в брашно и изпържете.

Извадете кюфтенцата на кухненска салфетка, за да се отцедят.

В удобен голям тиган налейте 1 к.ч. зехтин. Прехвърлете в него кюфтенцата. Полейте ги с бялото вино. Изчакайте малко, докато се изпари алкохолът и тогава налейте топлия зеленчуков бульон.

Пуснете в соса две листенца салвия и посолете. Гответе соса 10 мин, след което пуснете в него гроздовите зърна и довършете готвенето още 5-6 мин

Разтворете 1 с.л. брашно в малко топла вода. Изсипете в соса и сгъстете манджата с грозде за минута-две.

Поднесете манжата с грозде върху картофено пюре.

Източник на рецептата: италианското кулинарно списание 'Cucinare bene!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: