Начин на приготвяне
Пресейте брашното и прибавете към него всички сухи съставки (бакпулвер, сода, джинджифил, сол). Разбъркайте ги добре.
Настържете кората на лимона (само жълтата част) на ситно ренде.
Обелете и нарежете ябълките на тънки резенчета. Изстискайте върху тях малко лимонов сок, за да не почернеят.
В купа разбийте с миксер мекото масло и захарта. Добавете меда и отново разбъркайте.
След това започнете да прибавяте яйцата едно по едно, като бъркате след всяко. Щом яйцата са усвоени напълно, добавете прясното мляко.
Накрая прибавете на части сухата смес като бъркате на ниска степен на миксера.
Щом сместа стане хомогенна сложете лимоновата кора и нарязани на едро орехи.
Изсипете кейковата смес в тава (26 см), застлана с хартия за печене. Отгоре наредете ябълките и поръсете обилно с кафява захар.
Печете сладкиша с ябълки на 170 градуса за около 50 минути.
След изпичане охладете сладкиша с прясно мляко и ябълки върху решетка и поръсете с пудра захар.
Поднесете този сочен и вкусен сладкиш с ябълки с чаша кафе или чай.
Да ви е сладко!