Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Болонезе от тиквички

Пица Болонезе от тиквички

MarYot86MarYot86
Новак
3276
Пица Болонезе от тиквички
Снимка: MarYot86
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Имаш ли две тиквички - задължително приготви вкусна пица болонезе"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр. големи
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • кайма - 500 г
  • фикс - 1 бр. за сос Болонезе
  • доматен сос - 100 мл
  • кашкавал - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват и се посоляват. Оставят се за 20 мин и след това хубаво се изцеждат от водата.

След това към тях се добавят яйцата и брашното. Така получената смес се разстила в намазнена тава или върху хартия за печене.

Запичате в загрята до 220 градуса фурна за около 20-30 мин или докато се зачерви леко отгоре.

През това време запържвате каймата в тиган и добавяте разтворения във вода фикс. След като се посгъсти, добавяте доматения сос, черен пипер и босилек.

След като блатът от тиквички е готов, добавяте соса с кайма и настъргвате отгоре кашкавал.

Връщате във фурната, докато кашкавалът се запече.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: