Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с тиквички и бекон

Пица с тиквички и бекон

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пица с тиквички и бекон
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Супер вкусна и лесна пица с тиквички и бекон - за 30 минути е пред вас"

Необходими Продукти

  • брашно - до 350 г
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - щипка
  • мая - 8 г от кубче
  • зехтин - 1 с.л.
  • за гарниране
  • тиквички - 1 бр.
  • цветове от тиквички - 3 - 4 бр.
  • горгонзола - 50 г или моцарела
  • бекон - 4 тънки ленти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете пресятото брашно, добавете солта и зехтина.

Излейте топлата вода, в която сте разтворили маята с щипка захар.

Замесете меко тесто, което направете на топка, сложете в купа и покрийте с парче найлон.

Оставете на топло, докато тестото за пица удвои обема си.

Нарежете тиквичките на тънки кръгчета, посолете ги. Цветовете от тиквички разделете на две и отстранете тичинката.

Разточете тестото на тънък диск. Наредете тиквичките, сложете върху тях тиквените цветове, ленти бекон и парчета сирене.

Изпечете пицата на 220°C за 8-10 мин или до приятен загар.

Сервирайте веднага пицата с тиквички и бекон.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: