Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Болонезе с Пармезан и Мляно Месо

Пица Болонезе с Пармезан и Мляно Месо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пица Болонезе с Пармезан и Мляно Месо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
17/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Бъдете честни, опитвали ли сте досега толкова вкусна пица"

Необходими Продукти

  • За блат
  • брашно - 200 г + за доизмесване и поръсване на плота
  • вода - 100 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • мая - 10 г жива
  • маково семе - 1 ч.л. (по желание)
  • киноа - 1 с.л. червена (по желание)
  • чия - 1 с.л.
  • За плънка
  • кайма - 150 г телешка или смес
  • домати - 4 бр. или доматено пюре
  • лук - 1 глава малка
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък, малък
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 5 - 6 бр. печурки
  • прошуто - 2 - 3 с.л. на ситни кубчета
  • риган - на вкус
  • босилек - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • телешки бульон - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 50 мл.
  • зехтин - 5 с.л.
  • моцарела - 2 шепи настъргана, зряла
  • пармезан - за поръсване
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от изброените продукти за него. Семената са по желание, те правят пицата по- оригинална и интересна. Оформете на топка и оставете да втаса на топло за 30-40 минути.

През това време си пригответе плънката. Накълцайте или блендирайте заедно лука, целината и чесъна. Сложете ги да се запържват на тих до умерен огън в зехтина с щипка сол. Разбърквайте от време на време.

Нарежете моркова на ситни кубчета и прибавете към пържещите се зеленчуци. След 2-3 минути сипете каймата с виното и бъркайте докато стане на трохи и алкохолът се изпари. Тогава сложете доматите или доматеното пюре, захарта и малко сол и бульончето. Добавете и подправките и гответе на бавен огън до сгъстяване на сосчето и изпаряване на течността.

Втасалото тесто разточете на тънка кора с обла или правоъгълна форма. Разпределете от плънката, филираните гъби, прошутото и поръсете с настърганата моцарела.

Печете до зачервяване на крайчетата на тестото на 200 градуса в предварително загрята фурна (около10 минутки).

След изваждане от фурната поръсете с пармезан на прах или люспи и по желание украсете с листа пресен босилек.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: