Начин на приготвяне
Предлагам рецепта за нещо, което много напомня лазаня, но вместо кори се използват тиквички.
Тиквичките нарязваме по дължина на тънки ленти и леко запичаме на грил тиган. Запържваме скълцания на ситно чесън и когато стане златисто прибавяме каймата.
Запържваме добре. Прибавяме всички подправки и доматената паста, размита с малко вода. Оставяме соса да къкри за 5-10 минути.
Подреждаме продуктите в тава, като започваме със сос, отгоре подреждаме ред тиквички и така докато изчерпим всичко, като най-отгоре завършим с тиквички.
Подреждаме нарязаната на тънки резени моцарела и поръсваме с грано падано и още малко пресен босилек.
Ако нямаме пресен, в самия сос може да ползваме сух или да го заменим с 2 чаени лъжички готово босилеково песто.
Печем тиквичките до готовност.
Запечените тиквички с болонезе и моцарела са много вкусни.
Коментари