Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Болонезе

Пица Болонезе

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пица Болонезе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 бр.
"Днес ще приготвяме пица Болонезе и да знаете, че не приемаме гости за обяд"

Необходими Продукти

  • тесто - готово за пици
  • кашкавал - 200 г
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 2 броя, малки
  • домати - 250 г смляни
  • риган
  • чубрица
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • рукола - няколко листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в тиган каймата с лука, морковите и черен пипер и сол на вкус. Разстелете тестото в тава и го намажете с доматеното пюре, след което поръсете с подправките.

Отцедете леко запържената кайма, разпределете я по блата, поръсете с настърган кашкавал и сложете да се пече в умерена фурна.

Отгоре се украсява с салата рукола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: