Пухкав кекс с останали белтъци

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
25/07/2019
"Да ви останат белтъци не е причина за вайкане, а повод да приготвите вкусен кекс"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 523
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

С миксер разбийте белтъците заедно с ваниловата захар, добавяйки на етапи от захарта до пухкава и кремообразна смес.

Отделно пресейте двата вида брашно и добавете бакпулвера, разбъркайте и ги прибавете към белтъчната смес, бъркайки с шпатула.

Накрая прибавете разтопеното и охладено масло и стафидите, разбъркайте.

Можете да добавете и настърганата на ситно ренде кора на 1 лимон.

Сипете сместа за белтъчения кекс в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс и печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност, като проверявате с дървена клечка.

След като извадите кекса с белтъци от формата, поръсете с пудра захар и сервирайте!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар