Начин на приготвяне
Първото нещо, което искам да отбележа за тази рецепта, е, че течностите са измерени в грамове. В купа изсипете белтъците и захарта.
Разбийте на сняг, след което прибавете пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно.
Изсипете кокосовите стърготини. Излейте прясното мляко и слънчогледовото олио. Хомогенизирайте сместа.
Разделете я на две еднакви части. Към едната част прибавете какаото.
Подмажете и набрашнете продълговата форма за кейк с вместимост 1 л. Излейте на дъното от бялата смес, а в средата излейте от кафявата, отново бяла смес и пак кафява.
Излейте двете смеси на по 3 пъти за да се получат по-едри шарки.
След като сте приготвили по този начин кейка в единия край на формата в средата потопете нож и го прекарайте по цялата дължина на сместа.
Изпечете мраморния кекс на 180°C в предварително загрята статична фурна за около 30 мин.
Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовия кекс с белтъци и кокосови стърготини охладете на решетка.
Да ви е сладко!