Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мраморен кекс с белтъци и кокосови стърготини

Мраморен кекс с белтъци и кокосови стърготини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Мраморен кекс с белтъци и кокосови стърготини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
30/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Канете гостите на следобедно кафе, имаме чудесно допълнение към него - кекс с кокосови стърготини"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • кокосови стърготини - 50 г
  • прясно мляко - 125 г
  • олио - 125 г слънчогледово
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 150 г
  • какао - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото нещо, което искам да отбележа за тази рецепта, е, че течностите са измерени в грамове. В купа изсипете белтъците и захарта.

Разбийте на сняг, след което прибавете пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно.

Изсипете кокосовите стърготини. Излейте прясното мляко и слънчогледовото олио. Хомогенизирайте сместа.

Разделете я на две еднакви части. Към едната част прибавете какаото.

Подмажете и набрашнете продълговата форма за кейк с вместимост 1 л. Излейте на дъното от бялата смес, а в средата излейте от кафявата, отново бяла смес и пак кафява.

Излейте двете смеси на по 3 пъти за да се получат по-едри шарки.

След като сте приготвили по този начин кейка в единия край на формата в средата потопете нож и го прекарайте по цялата дължина на сместа.

Изпечете мраморния кекс на 180°C в предварително загрята статична фурна за около 30 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовия кекс с белтъци и кокосови стърготини охладете на решетка.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: