Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав кекс с останали белтъци

Пухкав кекс с останали белтъци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Пухкав кекс с останали белтъци3 / 3
25/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Да ви останат белтъци не е причина за вайкане, а повод да приготвите вкусен кекс"

Необходими Продукти

  • белтъци - 8 бр.
  • захар - 250 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • брашно - 160 г пшенично
  • брашно - 1 с.л. царевично
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло - 100 г разтопено и охладено
  • стафиди - 140 г смес (черни и жълти)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте белтъците заедно с ваниловата захар, добавяйки на етапи от захарта до пухкава и кремообразна смес.

Отделно пресейте двата вида брашно и добавете бакпулвера, разбъркайте и ги прибавете към белтъчната смес, бъркайки с шпатула.

Накрая прибавете разтопеното и охладено масло и стафидите, разбъркайте.

Можете да добавете и настърганата на ситно ренде кора на 1 лимон.

Сипете сместа за белтъчения кекс в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс и печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност, като проверявате с дървена клечка.

След като извадите кекса с белтъци от формата, поръсете с пудра захар и сервирайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: