Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Солено палачинково руло

Солено палачинково руло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Солено палачинково руло11 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"А палачинките, скъпи приятели, са най-вкусни, когато от тях се направи сочно палачинково руло"

Необходими Продукти

  • За палачинки
  • прясно мляко - 125 мл
  • газирана вода - 110 мл
  • яйца - 1 бр. голямо , XL
  • сол - 2 щипки
  • брашно - колкото поеме до постигане на гъстота на боза
  • бакпулвер - 1 щипка
  • масло - около 50 г
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • За пълнеж
  • крема сирене - 250 г
  • пиперково пюре - 4 - 5 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка (по желание)
  • кашкавал - 30 г или на вкус, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в купичка мекото масло със ригана, малко сол и мащерката.

За палачинките разбийте едно голямо яйце със щипка-две сол. Налейте газираната вода и млякото и разбъркайте.

Добавете на части брашно пресято с бакпулвер (за да бухнат мъничко палачинките, но не е задължително). Слагайте брашно и разбивайте с телена бъркалка, докато получите смес с гъстота на боза.

Загрейте на умерен огън голям тиган с диаметър 30 см с незалепващо дъно.

Намазнете с масло или малко олио и слагайте по 1 черпак от сместа, разпределяйки добре по цялата му повърхност.

Изпечете 4 големи палачинки, като веднага след като извадите, намазвате много обилно с билково масло, за да омекват и се ароматизират.

За пълнежа само трябва да разбъркате крема сиренето с лимоновия сок и счуканата скилидка чесън.

Пиперковото пюре, което използвате, нека е гъстичко и концентрирано. Ако не можете да си намерите си пригответе, като пасирате червени чушки със малко сол и захар. Те не трябва да са много месести, защото пюрето би станало по-течно.

Сложете в широка чиния една палачинка, намажете я с дебел пласт от крема сиренето. Отгоре положете втора и нея намажете обилно със пиперково пюре. Редувайте със следващата трета, върху която разпределете останалото крема сирене. Положете и последната и притиснете леко.

Навийте на руло и отрежете краищата на палачинковото руло.

Поръсете със настърган кашкавал и по желание пъхнете за кратко в микровълнова фурна, за да се разтопи.

Нарежете и поднесете вкусното палачинково руло.

Разкош!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: