Начин на приготвяне
Разбъркайте в купичка мекото масло със ригана, малко сол и мащерката.
За палачинките разбийте едно голямо яйце със щипка-две сол. Налейте газираната вода и млякото и разбъркайте.
Добавете на части брашно пресято с бакпулвер (за да бухнат мъничко палачинките, но не е задължително). Слагайте брашно и разбивайте с телена бъркалка, докато получите смес с гъстота на боза.
Загрейте на умерен огън голям тиган с диаметър 30 см с незалепващо дъно.
Намазнете с масло или малко олио и слагайте по 1 черпак от сместа, разпределяйки добре по цялата му повърхност.
Изпечете 4 големи палачинки, като веднага след като извадите, намазвате много обилно с билково масло, за да омекват и се ароматизират.
За пълнежа само трябва да разбъркате крема сиренето с лимоновия сок и счуканата скилидка чесън.
Пиперковото пюре, което използвате, нека е гъстичко и концентрирано. Ако не можете да си намерите си пригответе, като пасирате червени чушки със малко сол и захар. Те не трябва да са много месести, защото пюрето би станало по-течно.
Сложете в широка чиния една палачинка, намажете я с дебел пласт от крема сиренето. Отгоре положете втора и нея намажете обилно със пиперково пюре. Редувайте със следващата трета, върху която разпределете останалото крема сирене. Положете и последната и притиснете леко.
Навийте на руло и отрежете краищата на палачинковото руло.
Поръсете със настърган кашкавал и по желание пъхнете за кратко в микровълнова фурна, за да се разтопи.
Нарежете и поднесете вкусното палачинково руло.
Разкош!