Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Солено пандишпаново руло

Солено пандишпаново руло

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Солено пандишпаново руло
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 10 с.л. равни
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • За пълнежа
  • крема сирене - 150 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С лъжица разбъркваме яйцата с брашното, содата и киселото мляко.

Овкусяваме със сол и чесън на прах и разпределяме в тава, покрита с хартия за печене.

Разстиламе пандишпановия блат на много тънък слой, поръсваме половината блат с нарязан магданоз и печем в загрята на 180 градуса фурна за 6-7 минути.

Изваждаме готовия блат, внимателно го обръщаме с магданоза навън и още горещ го мажем с крема сиренето и майонезата.

Поръсваме соленото руло с домати, нарязани на ситно (конкасе) и с магданоз.

Навиваме рулото с помощта на хартията за печене, като внимаваме тя да остане извън рулото.

Изчакваме соленото пандишпаново руло да изстине, преди да го консумираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: