Начин на приготвяне
Морковите се почистват и се нарязват на кубчета, също и лукът.
Месото се нарязва на кубчета около 1.5 - 2 см.
Гъбите се почистват и нарязват на филийки.
Мащерката, ако е свежа, се наситнява.
В тенджера под налягане се поставя мазнината да се сгорещи при висока температура. Прибавя се месото и се запържва за около 20 мин. Оставя се да изври водата му и да се карамелизира, зачерви отстрани.
Прибавят се наситнен лук и морковите, да се задушат в мазнината за около 1-2 минути, и следват гъбите, да се запържат заедно с месото, колкото да омекнат, но и да останат на мазнина.
Прибавя се виното и се оставя за 1 минута да се изпари алкохолът и да остане ароматът му.
В купичка се разбърква доматеното пюре с лъжицата брашно до каша. Изсипва се в тенджерата, разбърква се. Прибавя се бульонът, поръсва се с мащерка, сол, черен пипер и се пускат няколко микс зърна пипер.
Затваря се тенджерата и щом зашуми клапана, температурата се намалява до ниска, колкото да поддържа шуменето на клапана. Оставя се на котлон за около 40-45 ми.
През това време се сварява дребната паста в подсолена вода - спирали, по указанието на производител. Изплаква се под студена вода, отцежда се и се залива със струйка зехтин, разбърква се.
След изминалото време на готвенето на гулаша се отваря тенджерата.
На дънонот на чинията се сипва паста, а върху нея гулаш.
Поръсва се с магданоз.
Източник: по идея на Петя Аргирова - uhaena.blogspot.com