Начин на приготвяне
Накъсвате гъбите, слагате да загрее половината масло и леко ги задушавате.
Добавяте брашното и бъркате, за да не стане на топчета, след което добавяте и водата.
Разбивате млякото добре (ако е кисело) и го добавяте към супата.
Посолявате и подправяте с черен пипер на вкус. Аз добавих и няколко капки лимон. Изключвате котлона и разбърквате често, докато изстине.
При сервиране запържвате в останалото масло лъжица червен пипер, поливате супата и разбърквате.
Поднасяте шкембе чорбата с чесън и оцет. Може да нарежете и люта чушка.
Тъй като аз не я обичам поднесена по този начин, отделих за себе си, преди да я залея със запържения пипер и я овкусих с копър.
Така получих една супа с два вкуса и всички хапнахме доволно.
Фалшивата шкембе чорба с гъби е много вкусна.
Коментари