Начин на приготвяне
Агнешкото и дреболиите се сваряват, обезкостяват и бульонът се прецежда. Дреболиите се нарязват на кубчета, а месото се накъсва.
Лукът, морковът и целината се нарязват на кубчета, а чесънът на ситно.
Запържват се заедно с лютата чушка в сгорещеното масло и олио. Прибавят се брашното и доматеното пюре. Запържват се за кратко.
Постепенно се долива бульонът и се оставя да къкри. Прибавят се месото, дреболиите и оризът. Оставят се на слаб огън, докато оризът се свари.
Яйцето се разбива добре и се прибавя към супата на тънка струйка, през цедка. Трябва да се образуват парцали, това е т.нар (пресечена застройка).
Курбан чорбата се сваля от котлона и се овкусява със сол и черен пипер на вкус.
Поръсва се със скълцаните пресен магданоз и джоджен и се поднася.
Агнешката курбан чорба е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за агнешка чорба от дреболии или агнешката чорба с агнешка главичка.