Пиле Фахитас

Nika x3Nika x3Новак4
27/07/2019
"Ей така си живееш спокойно и един ден опитваш Пиле фахитас и разбираш, че много го харесваш "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо679
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • червени пиперки - 2
  • червен лук - 1 средна глава
  • пилешки гърди - 2 бр. (охладено филе)
  • червен пипер - 1 супена лъжица
  • кимион - щипка
  • къри - щипка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лайм - 2 бр. + 1 лимон
  • олио
  • зехтин
  • тортила питки - 4 бр.
  • заквасена сметана - 150 г или кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка към нашето Пиле Фахитас е да нарежем пилешкото филе и зеленчуците на ивички.

Овкусяваме пилето с подравките, разбъркваме хубаво.

Взимаме тиган и слагаме около 2-3 супени лъжици олио или зехтин.

Запържваме пилешките гърди до златист цвят и апетитен аромат.

В същата мазнина запържваме и зеленчуците.

Когато зеленчуците и месото са готови, взимаме една тортила, мажем с кисело мляко или заквасена сметана, нареждаме пиле и зеленчуци, поливаме с малко лимонов сок.

Завиваме тортилата и сервираме Пилето Фахитас.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар