Соленки с лимец, сирене и кашкавал

27/07/2019
"Тези соленки са си само за нас, а вие, ако искате да ги опитате, може да си ги приготвите сами по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 181
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Соленки

Начин на приготвяне

Лесни и вкусни соленки за почивните дни.

В купа се разбива яйцето, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб и бакпулвер.

Прибавя се при яйцето, олиото, щипка сол, да не стане солено от сиренето, настърган кашкавал и с двата вида брашно се замесва меко тесто, леко лепне.

С намазнени ръце се оформят 6-7 малки топчета, които се нареждат върху тефлоново килимче за печене.

Поръсваме всяка соленка с щипка сусам. Печем в загрята фурна 180°C до готовност, при мен за 20 минути бяха готови.

Изваждат се соленките с лимец в чиния и сервираме топли за закуска през почивните дни!

Вкусотия, бързо и лесно !

Красива бамбукова купа конус 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива бамбукова купа конус 20 см
20.99 лв.
Виж ››

Красива и удобна за ползване бамбукова купа конус за сервиране на салати, плодове, сладкиши, снаксове. Изработена от бамбук, качеството на бамбуковата купа е гарантирано. Тя ще ви служи дълго време, разнообразявайки интериора на вашата кухненска трапеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар