Пилешко рагу с мед

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пилешко рагу с мед1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • ябълки - 150 г
  • сметана - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • масло - 5 с.л.
  • брашно - 40 г
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на много ситно и го запържете за кратко в сгорещеното масло. Когато придобие златист цвят добавете и сметаната и разбъркайте, така че да се разтвори брашното равномерно.

Добавете сол на вкус. При нужда може да добавите и малко гореща вода.

Почистените е нарязани на ситно ябълки се прибавят при пилешкото филе. Ястието се оставя да поври на слаб огън.

Пригответе сос като смесите лимоновия сок, захарта и меда.

Поднесете пилето с гарнитура задушен ориз и сос от мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Нещо ти се губи последователноста при приготвяне на "ястието" а и като цяло е пълна безсмислица изборище на неопределени вкусове и аромати които не си подхождат в каквото и да е отношение.
24.01.2016 19:41