Начин на приготвяне
Нарежете бутертестото на 8 квадрата (10 х 10 см) - по две квадратчета за всеки волован.
Застелете тава с хартия за печене. Намажете краищата на едно квадратче с яйце. На второ квадратче с помощта на ринг, отбележете кръг, но без да го махате.
Поставете го върху първото квадратче. Така направете и с останалите квадратчета тесто. Наредете ги в тавата и намажете с останалото яйце.
Оставете ги в хладилника за половин час и изпечете на 180 градуса за около 15 минути.
В тенджера разтопете маслото и когато започне да бълбука, добавете ситно нарязания лук. След като се задуши, изсипете наведнъж брашното.
Бъркайте енергично и оставете да се изпече. Когато го обърнете и отдолу е бяло, налейте една чаша студена вода.
Разбъркайте добре, за да не останат бучки. След това налейте бульона и след няколко минути прибавете сметаната, нарязаните гъби, пилешко филе.
Оставете рагуто на котлона, докато започне да се сгъстява. Вземете един волован и внимателно изрежете капачето. Напълнете с рагуто и поставете капачето. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.
Рецептата е адаптирана от Пекарната на Рудолф
Волованите с пилешко рагу са готови.