Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Воловани с пилешко рагу

Воловани с пилешко рагу

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Воловани с пилешко рагу
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
14/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Изискано, много ефектно и лесно за приготвяне ястие"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг
  • яйце - 1 бр.
  • за рагуто
  • пилешки бульон - 600 - 700 мл
  • пилешко филе - 400 г сварено
  • гъби - 150 г
  • масло - 50 г
  • брашно - 60 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бутертестото на 8 квадрата (10 х 10 см) - по две квадратчета за всеки волован.

Застелете тава с хартия за печене. Намажете краищата на едно квадратче с яйце. На второ квадратче с помощта на ринг, отбележете кръг, но без да го махате.

Поставете го върху първото квадратче. Така направете и с останалите квадратчета тесто. Наредете ги в тавата и намажете с останалото яйце.

Оставете ги в хладилника за половин час и изпечете на 180 градуса за около 15 минути.

В тенджера разтопете маслото и когато започне да бълбука, добавете ситно нарязания лук. След като се задуши, изсипете наведнъж брашното.

Бъркайте енергично и оставете да се изпече. Когато го обърнете и отдолу е бяло, налейте една чаша студена вода.

Разбъркайте добре, за да не останат бучки. След това налейте бульона и след няколко минути прибавете сметаната, нарязаните гъби, пилешко филе.

Оставете рагуто на котлона, докато започне да се сгъстява. Вземете един волован и внимателно изрежете капачето. Напълнете с рагуто и поставете капачето. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте.

Рецептата е адаптирана от Пекарната на Рудолф

Волованите с пилешко рагу са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: