Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешко филе на тиган с мед

Пилешко филе на тиган с мед

НиколаНикола
Чирак
27183142154
Пилешко филе на тиган с мед
Снимка: Никола
1 / 4
31/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Ще ви пленим с вкус, ще ви пленим с аромат и няма да искате да опитате друго пилешко, обещаваме ви"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - за овалване на филето
  • олио - няколко с.л. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото на тънко, поръсваме със сол и черен пипер. Оставяме малко да поеме, овалваме в брашно и запържваме в малко мазнина до готовност.

След като са готови всички пилешки филенца махаме олиото от тигана, слагаме маслото и запържваме ситно нарязания чесън. След като се запържи чесънът добавяме оцета, соевия сос и меда.

Оставяме да се стъсти соса и връщаме пилешкото в тигана като обръщаме често, за да поеме от соса.

След 2-3 минути сваляме от котлона и се наслаждаваме на резултата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво е това отпенване в брашно, може би овалване
23.03.2023 11:12
Анонимен
Анонимен
Рецептата е отлична! Единствено добавих 2 суп. л. кетчуп към соса и месото стана супер вкусно.
01.06.2022 19:08
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Като почитател на сладко-соления вкус пиша отлична оценка за рецептата!
31.05.2019 19:57
4