Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото месо, подсушаваме и нарязваме на кубчета.
В дълбок съд слагаме половината от маслото и изпържваме месото, изваждаме и оставяме на топло.
Обелваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в друг тиган с останалото масло до прозрачност.
Почистваме гъбите, нарязваме ги на ситно и запържваме в маслото останало след пърженето на месото. Прибавяме лука, пилето и сметаната. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Разбъркваме и задушаваме под капак 15 минути, като от време на време разбъркваме.
Добавяме измития и нарязан магданоз, заливаме с лимонов сок, разбъркваме и сваляме от огъня. Подходяща гарнитура е картофено пюре.