Макарони с яйца и кашкавал на фурна

28/07/2019
"Избрано предложение из рубриката Вкусотии с макарони "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо647
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • макарони - 400 г
  • домати - 800 г консерва
  • риба тон - 200 г (консерва)
  • лук - 1 бр.
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • риган - 1 с.л. сух
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - за поръсване
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанието на опаковката, като сложите малко сол, дафиновия лист и 1 с.л олио.

Извадете и изцедете.

Сложете яйцата в малка тенджера и ги сварете до готовност. Обелете и нарежете на дребни парчета.

В тиган сложете малко от мазнината на рибата (аз ям купувам със зехтин) и запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно.

Добавете червената чушка (също нарязана на дребно).

Запържете за няколко минути. Сложете доматите, малко сол, 1 к.л. захар и черен пипер.

Намалете котлона и варете до сгъстяване. Добавете сухия риган, яйцата и рибата тон (5 минути преди да махнете от котлона).

Прехвърлете макароните с яйца на фурна в тавичка.

Поръсете с кашкавала и запечете за 10- 15 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар