Кашкавал на фурна с червена чушка и риган

29/07/2019
"Когато приготвим нещо толкова вкусно, бързаме да се похвалим на всички, че и рецептата да споделим "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо757
  • Преглеждания за месеца331
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете чушките, намажете ги отвътре и отвън с малко зехтин и сол и опечете в загрята на 200 градуса фурна.

2. Кашкавалът изрежете във формата на тавичката, в която ще печете. Моят съвет е да е глинена, малка. Аз го приготвям в две кръгли глинени съдчета 15 см диаметър, като изрязвам два кръга кашкавал по 150 г всеки.

3. На дъното на съда подмажете със зехтин и подредете половината чушки- обелени. Поръсете с малко риган, по желание може да сложите и чесънче на филийки.

4. Поставете плочките кашкавал, поръсете с останалия риган и отгоре сложете останалите чушки.

5. Печете в загрята на 200 градуса фурна, докато кашкавалът стане златист и апетитен.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар