Начин на приготвяне
Пригответе първото тесто (тесто-майка), като смесите всички съставки за него и разбъркате хубаво с лъжица до получаване на гъста, лепкава кашичка. Оставете за 15 минути да удвои обема си.
Пресейте в купа останалото брашно за основното тесто (250 г) и към него сипете зехтина, водичката, леко затоплена, солта, захарта и първото тесто.
В блендер или кухненски робот сложете чушките и смелете на фина паста. Сложете и тях при брашното и замесете гладко тесто, прехвърляйки го на леко набрашнен плот.
Оформете на топка и оставете да втаса за 30 минути, като покриете съда с чиста кърпа.
Втасалото тесто намазнете и поставете в правоъгълна формичка от стандартните за кекс или с каквато разполагате. Отново оставете да бухне хлебчето и удвои обема си.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до апетитен загар. Охладете върху решетка и нарежете на филийки.
Добър апетит!