Начин на приготвяне
Пилешките гърди се разрязват надлъжно наполовина, но без да се срязва до края. Поръсваме сол, черен пипер и къри. Оставят се в тава да поемат подправките за час-два.
Червените чушки се почистват от семената, печем на скара от двете страни, задушават се в купа с капак. Обелват се срязваме на две или три парчета като правоъгълник. Кашкавалът се нарязва на дебели ленти.
През фолио леко се начуква пилешкото месо да се изтъни. Върху него се поставя парче червена чушка и лента кашкавал. Навиват се на рулца, забождаме с клечки за зъби и нареждаме в намазнена тава.
Поливаме отгоре с още малко олио, сипваме 1 пръст вода и покриваме с алуминиево фолио. Печем 25-30 минути на 200 градуса, изважда се тавата, фолиото се сваля и всяко рулце се намазва с четка от разбъркания червен пипер в малко олио и връщаме за 10 минути във фурната без фолиото.
Кашкавалът се разтопява и се получава вкусен сос. Поднасяме с нарязан пресен магданоз, чаша бира и гарнитура печени картофки.