Начин на приготвяне
Плодовете трябва да бъдат добре узрели, но твърди.
Нарежете прасковата, кайсията, сливата и кивито на малки парчета. Следват крушата, ябълката и банана.
Изцедете лимона и веднага залейте плодовете, за да не потъмнеят тези последните. Добавете захарта и бялото вино.
Разбъркайте добре плодовата салата. Покрийте купата в парче стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
Сервирайте плодовата салата macedonia охладена! По ваше желание може да добавите топка сладолед или розичка бита сметана!
Забележка: плодовете за тази плодова салата могат да бъдат и други - ягоди, парченца пъпеш, боровинки, череши, според сезона и вкуса ви.
А бялото вино за италианска плодова салата Macedonia може да замените с ароматна ракия или лимончело!