Омлет с тиквички и кашкавал

29/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо801
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиквички - 1/2 бр.
  • лук - 1/3 червен
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сода за хляб - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • готварска сметана - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • копър - 2 стръка
  • домати - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По-вкусен омлет не съм хапвала - пухкав, дебел и сочен.

Тиквичка се нарязва на малки кубчета, лука режем на ситно, кашкавал рендосваме на едро ренде.

В малко тиганче се загрява олио. Задушаваме лук и тиквички с щипка сол и черен пипер, като добавям и 1 с.л. вода.

След като омекнат и водата се изпари, разбиваме в купа яйцата, добавяме щипка сол, сода за хляб, готварска сметана, нарязан ситно копър и половината от настъргания кашкавал.

Разбърква се с вилица и изливаме сместа върху тиквичките. Котлона се намалява на 4 степен и разклащаме тигана наляво и надясно да се разпредели яйчена смес. Тиганът е с диаметър 20 см, затова стана толкова дебел омлетът, може да ползвате и по-голям диаметър.

С шпатула се надига и течната смес отива отдолу, така се изпича за 3-4 минути до златисто.

Обръщам го с голямата решетка и печем за минута две до готовност.

Изважда се в чиния, в средата се поръсва с останалия кашкавал и захлупваме през средата.

Сервираме омлета с тиквички и кашкавал с пресни домати.

Вкусно омлетче за лято!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар