Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Малки хапки сандвичи

Малки хапки сандвичи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Малки хапки сандвичи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Ако сандвичите са много вкусни, но малки, колко точно трябва да изяде един човек, за да не преяде"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 80 мл слънчогледово
  • мая - 10 г кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • семена - 50 г микс
  • за пълнеж
  • прошуто
  • пушена сьомга
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топлото мляко. В купа изсипете пресятото със солта брашно.

Излейте олиото и прясното мляко с разтворената мая. Замесете меко тесто. Подмажете купа със зехтин и сложете измесеното тесто в нея.

Покрийте с парче найлон и кърпа. Оставете купата на топло, докато тестото удвои обема си.

От втасалото тесто късайте малки парчета. Направете ги на гладки топки.

Наредете в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга.

Оставете тавата на топло за 30 мин, за да се отпуснат питките. С четка намажете питките с прясно мляко.

Поръсете обилно с микс от семена. Изпечете малките питки в предварително загрята фурна на 170°C до приятен загар.

Охладете на решетка.

Разрежете малки хапки сандвичи на две и сложете слайсове прошуто крудо или парчета пушена сьомга!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: