Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в топлото мляко. В купа изсипете пресятото със солта брашно.
Излейте олиото и прясното мляко с разтворената мая. Замесете меко тесто. Подмажете купа със зехтин и сложете измесеното тесто в нея.
Покрийте с парче найлон и кърпа. Оставете купата на топло, докато тестото удвои обема си.
От втасалото тесто късайте малки парчета. Направете ги на гладки топки.
Наредете в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга.
Оставете тавата на топло за 30 мин, за да се отпуснат питките. С четка намажете питките с прясно мляко.
Поръсете обилно с микс от семена. Изпечете малките питки в предварително загрята фурна на 170°C до приятен загар.
Охладете на решетка.
Разрежете малки хапки сандвичи на две и сложете слайсове прошуто крудо или парчета пушена сьомга!