Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени чушки»Пържени чушки с яйца и брашно

Пържени чушки с яйца и брашно

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Пържени чушки с яйца и брашно
Снимка: Н.Акифова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Един от сериозните ни фаворити за победа в състезанието Най-вкусен аламинут"

Необходими Продукти

  • зелени чушки - 6 бр. големи
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • мляко - 1 в.ч.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една често приготвяна селска рецепта за пържени чушки, които всички обичат да приготвят у дома.

Измиваме и режем чушките на малки парчета или купчета, слагаме ги с малко олио в тиган да се запържат.

След като се запържат малко чушките, добавяме брашното - и то да се запържи, и прибавяме млякото вътре, след това счукваме яйцата и бъркаме, подправяме със сол.

Сервираме пържените чушки с яйца топли.

Ако ви се струва гъсто, както аз ги обичам, може да добавите още мляко.

Уникален вкус има тази селска гозба - препоръчвам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: