Сладкиш с ананас

АнонименАнонимен
Новак
218293284
Сладкиш с ананас
Снимка: Анонимен
1 / 6
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Искате ли да си приготвите нещо сладичко днес? Вижте този сочен и много вкусен ананасов сладкиш. Сладкишът се приготвя с ананас от консерва и е доста икономичен, затова пък вкусен"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • ананас - 1 консерва, със сок
  • бакпулвер - 1 бр.
  • захар - 6 с.л. за карамела
  • масло - 70 г
  • За сиропа
  • ананас - сока от консервата
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата, в която ще печете сладкиша, поставете 6 с.л. захар и карамелезирайте, но само до светъл цвят. Върху добития карамел поставете късчета масло.

Отделно се разбиват яйцата със захарта, докато се получи пухкава смес. Прибавете към нея пресетите брашно, бакпулвер и ванилия, като при всяко влагане на продукт разбърквате добре.

Приготвеният плод се отцежда от течността и се разполага върху карамела. Отгоре се изсипва полученото течно тесто. Сладкишът се пъхва в загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност, около 40 минути.

След това се обръща върху поднос. Върху карамела, останал в съда за печене, се налива сока от ананаса.

Загрява се на котлона и се добавя рома. Бърка се за кратко и се отстранява. Полученият сироп се използва за сиропиране на сладкиша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: