Начин на приготвяне
В тавата, в която ще печете сладкиша, поставете 6 с.л. захар и карамелезирайте, но само до светъл цвят. Върху добития карамел поставете късчета масло.
Отделно се разбиват яйцата със захарта, докато се получи пухкава смес. Прибавете към нея пресетите брашно, бакпулвер и ванилия, като при всяко влагане на продукт разбърквате добре.
Приготвеният плод се отцежда от течността и се разполага върху карамела. Отгоре се изсипва полученото течно тесто. Сладкишът се пъхва в загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност, около 40 минути.
След това се обръща върху поднос. Върху карамела, останал в съда за печене, се налива сока от ананаса.
Загрява се на котлона и се добавя рома. Бърка се за кратко и се отстранява. Полученият сироп се използва за сиропиране на сладкиша.