Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Оризов сладкиш с карамел и праскови

Оризов сладкиш с карамел и праскови

Оризов сладкиш с карамел и праскови
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Вие изпечете сладкиша, а ние вече сме приготвили подходяща чиния за поднасянето му"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • оризово брашно - 200 г
  • праскови - 4 - 5 бр. от компот
  • сок от компот - 1 ч.ч.
  • захар - 100 г за карамела
  • масло - 30 г за намазняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 100 г захар на котлона да се карамелизира. Изсипете карамела в кексова форма и докато не е стегнал наредете обелените праскови.

Намазнете стените на формата с масло. Разбийте яйцата със захарта. Добавете ванилията, киселото мляко и разбъркайте. Сипете брашното+бакпулвера и отново разбийте.

Внимателно изсипете сместа във формата. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути или до суха клечка.

Извадете от фурната и сиропирайте със сока.

Изчакайте сиропирания сладкиш да поеме и още топъл го обърнете върху чиния.

Оризовият сладкиш с карамел и праскови е готов.

Източник: Соня Плеснева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: