Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта много добре, добавете последователно олиото, прясното мляко, смесените бакпулвер, брашно и какао. Разбъркайте до еднородна гладка смес.
Сипете сместа в правоъгълна или квадратна тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.
Изпечения сладкиш оставете да се охлади.
В касерола разтопете захарта до красив, златисто-жълт цвят. Добавете млякото и бъркайте, докато захарта се разтопи. Полейте охладения сладкиш с горещия карамел, равномерно с черпак.
След като се охлади, намажете сиропирания сладкиш с дебел слой разбита сладка сметана. Поръсете с какао (или настърган шоколад, шоколадови пръчици) и оставете да се охлади.
Много бърз, вкусен и лек сладкиш! Най-трудното в него е да чакате да се охлади!
Сладкишът с карамел и сметана е страхотен.