Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски Питки»Меки арабски питки

Меки арабски питки

Меки арабски питки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
30/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ето ви един лесен вариант за приготвяне на арабски питки, но меки"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г + поръсване
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се сипва в купа и се смесва с малко сол.

В малка купа се разбърква киселото мляко със сода за хляб и бакпулвер. Разбърква се да шупне, така се гаси содата, и сипваме в брашното.

Разбърква се с вилица на гъста каша - почти като тесто. Ако има нужда, се добавя още малко брашно, да е по-твърдо. Оставяме да си почине 5-10 минути и разделяме на 4-5 топки.

Точат се малки питки с размер една педя. Загрява се тиган, леко се намазва с мазнина, печем питките от двете страни, става бързо.

Когато се зачерви от едната страна, се обръща. Изваждаме арабските питки с дървена шпатула в чиния.

Плоският хляб се покрива с кърпа да са меки.

Хапваме тези меки арабски питки за обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка: