Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Хапки за бяло вино

Хапки за бяло вино

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Хапки за бяло вино
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
"Ние сме твърдо ЗА бялото вино да се поднася с тези апетитни хапки"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист правоъгълен /около 300 г/
  • пушена сьомга - 150 г
  • тиквички - 1 бр.
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичката на едро ренде. Посолете и оставете за 30 мин, за да се отцеди водата.

Нарежете сьомгата на малки парченца.

Разстелете бутертестото. Поръсете го с настърганите тиквички и парченцата сьомга.

Завийте на не много стегнато руло, за да има място бутерът, да се разгърне при печенето.

Нарежете рулото на малки рулца, около 2 см.

Наредете рулцата в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго!

Поръсете всяко със сусам.

Изпечете на 200°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 5 мин, след което намалете фурната на 170°C и довършете печенето до приятен загар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#228855
Потребител#228855
Перфектно!!!
03.09.2019 15:12
1
Покажи всички подкоментари