Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки език в сметана

Агнешки език в сметана

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Агнешки език в сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г език
  • лук - 120 г
  • моркови - 100 г
  • алабаш - 100 г
  • черен пипер - 2 г на зърна
  • олио - 50 г
  • гъби - 250 г
  • черен пипер 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 50 г
  • сметана - 20 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво езика и го осолете. Покрийте го със студена вода и го кипнете. Към врящия език добавете морковите и лука, нарязани на средно големи парчета, както и черния пипер на зърна.

Когато езикът се свари, го отделете, а бульона - прецедете.

Загрейте мазнината и запържете вътре лука. Когато стане прозрачен, добавете нарязаните на филии гъби. Сложете малко сол и черен пипер и разбъркайте.

Към добре запържените гъби добавете брашното и запържете за 1-2 минути. Разредете с сметана и прецедения бульон. Оставете да поври малко за да се сгъсти и отстранете от огъня.

Поснесете езика нарязан на филийки, залейте с гъбения сос и наръсете с магданоз. За гарнитура може да използвате сварен или задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: