Начин на приготвяне
Измиваме, осоляваме и нарязваме на дребни парчета месото. Поръсваме го с черен пипер.
След което го запържваме, първо, на тиган за около 3 минути, а след това го задушаваме до омекване и докато изври водата, която е отделило, на умерен огън, покрито с капак (ако е необходимо, добавяме още малко вода при задушаването на месото).
Задушаваме настъргания на ренде лук в друг тиган със загрято олио на умерен котлон - около минута. Добавяме виното и малко от бульона, в който се задушава месото, и бъркаме.
След около 5 минути добавяме и сметаната (на стайна температура).
Бъркаме, докато сосът се сгъсти. Махаме тигана от котлона и добавяме горчицата и нарязания на ситно копър, като разбъркваме до хомогенна смес.
Преместваме задушеното свинско в чиния и го заливаме със сметановия сос с копър.
Поднасяме свинско с копър топло! Да ви е сладко!