Начин на приготвяне
Това са най-вкусните палачинки с кокосово брашно. Отдавна правя опити да получа идеалната смес за тези палачинки и този път се получи.
Нужни са опити и експерименти в кухнята, за да има резултат.
Получи се гъста смес и този път обърнах по-лесно отпреди.
В купа се разбиват яйцата, добавяме извара, кокосово брашно и прясно мляко.
В зависимост от големината на яйцата може да се наложи да прибавите още малко кокосово брашно.
Разбърква се на гъста смес, без да се разтича в тигана.
Загряваме малко тиганче, намазано с олио.
С лъжица сипваме от сместа и оформяме малките палачинки.
Правя малки, защото по-лесно се обръщат, не рискувайте с големи, ще стане каша от кокос.
Печем за кратко на тих огън 3-4 степен и внимателно се обръща с метална широка шпатула.
Притиска се отгоре и печем до готовност кето палачинките.
Изваждаме кокосовите палачинки и сервираме с пресни плодове или мед.
Страхотни са, опитайте!
Излизат 6 броя.
Коментари
Сервирах с авокадо и пуешка шунка.