Сладко от белени цели кайсии

31/07/2019
"Златна рецепта, която всяка домакиня иска да опита - уникално вкусно и ароматно сладко /"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо334
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайсии - 1 кг твърди
  • За захарния сироп
  • захар - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • индрише - или ванилия
  • лимонтозу - 1 к.л.
  • За варното мляко
  • вар - 150 г гасена
  • вода - 5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се обелват с помощна на картофобелачка и се обезкостяват с шишче, така че да се запази целостта им.

Накисват се за 2 часа във варното мляко, като се разбъркват през 10-15 минути. През това време се приготвя захарният сироп.

След като кайсиите са престояли 2 часа във варното мляко, се измиват добре под течаща вода и се поставят в захарния сироп за около 1 час.

По желание може да поставите в сърцевината на мястото на костилката белени бадеми.

После се варят на слаб огън до желаната гъстота на сладкото от кайсии.

Накрая към сладкото от цели кайсии се прибавя 1 к.л. лимонтозу и индрише или ванилия за аромат.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар