Содена питка без кисело мляко

02/08/2019
"Семпла, но невероятно вкусна - питка мечта "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца488
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете сока от лимон директно в прясното мляко и изчакайте няколко минутки, за да се пресече.

Сипете содата и след като шупне, добавете олиото, пресятото брашно, солта и захарта.

Разбъркайте тестото за содена питка с шпатула или лъжица, защото ще е лепкаво.

Бъркайте за кратко, докато започне да се отделя от стените на съда и с намазнени ръце го оформете на топка. Не трябва да е твърдо тестото, за да може да бухне.

Сложете в намазнена тавичка, с пръсти сплескайте леко и направете вдлъбнатинки с върха на пръстите си.

Изпечете питката в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, след това редуцирайте температурата на 175-180 градуса за още около 10 минути или до суха клечка. Преди 20-тата минута не отваряйте фурната.

Готовата содена питка оставете за няколко минути да поизстине, но не напълно и я разчупете все още леко топла на вашата трапеза.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар