Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Содена питка с кисело мляко в еър фрайър

Содена питка с кисело мляко в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Содена питка с кисело мляко в еър фрайър
Снимка: Валерия
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако искате по-голяма содена питка, удвоявате количествата на продуктите без яйцето, то остава 1 брой."

Необходими Продукти

  • брашно - около 350 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. /5 г/
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Ако искате по-голяма содена питка, удвоявате количествата на продуктите без яйцето, то остава 1 брой.

В купа се пресява 320 г брашно и се обърква с бакпулвера и солта. В друга купа се разбива, първо, киселото мляко със содата.

След това се добавят яйцето и олиото. Разбива се пак и сместа се изсипва при брашното.

Замесва се тесто, като при месенето се добавя още малко брашно.

Тестото се оставя покрито или в купа да си почине 15 минути.

След това върху лист хартия за печене си оформяте содена питка с диаметър около 20 см.

Предварително намажете хартията с мазнина. Аз забравих и на две места малко ми залепна, но не е фатално. Отгоре се набожда с вилица.

Питката се слага да се пече на програма bake- 160 °C. 10 минути от едната страна и 10 от другата. Обръщането става за минута. Просто обръщам питката и махам хартията.

Във видеото може да видите как изглежда вече готова и изпечена сСодена питка с кисело мляко, изпечена в еър фрайъ

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

И не забравяйте - содената питка за бъдни вечер трябва да е постна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Питката ми остана сурова,
24.12.2023 20:08