Домашен детски сладолед

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Домашен детски сладолед
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
03/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Повтаряйте след мен - този сладолед е за децата и няма повече да ям от него"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 650 мл
  • жълтъци - 6 бр.
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска, неподсладена, 35% масленост
  • ванилия - 2 шушулки
  • захар - 180 г
  • сол - 1 щипка
  • захарни фигурки - на вкус, многоцветни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото и сметаната със захарта, щипка сол и ванилията на котлона при слаб огън. От шушулките ванилия трябва предварително да сте извадили семенцата и да сложите в млякото както тях, така и празните шушулки.

Разбийте добре жълтъците и ги сипете на тънка струйка. Огънят - слаб, за да не се сварят и станат на парцали. Просто трябва да се загреят леко.

Бъркайте 8 минути поддържайки 80-90 градуса.

Извадете шушулките ванилия и оставете сместа да изстине напълно. След това сипете в подходящ за замразяване съд като дебелината на сладоледа не трябва да надвишава 4 см. Може да напълните и подходящи формички със клечка за още по-голяма радост на децата.

Сложете във фризер за минумум 10 часа, след това може да извадите готовият детски сладолед, да го нарежете на парчета, в случай че е много твърд, и да смелите в блендер, за да е още по- кремообразен и пухкав. Това само ако не е на клечка, разбира се.

И без да преминавате към тази стъпка, сладоледът е много нежен и кремообразен и почти няма образувани кристалчета, така че може да се консумира в това състояние.

Поднесете на малки и големи, като поръсите с разноцветни захарни формички или каквато декорация прецените. Отива му всичко - от шоколад, до плодове!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: