Начин на приготвяне
Сложете млякото и сметаната със захарта, щипка сол и ванилията на котлона при слаб огън. От шушулките ванилия трябва предварително да сте извадили семенцата и да сложите в млякото както тях, така и празните шушулки.
Разбийте добре жълтъците и ги сипете на тънка струйка. Огънят - слаб, за да не се сварят и станат на парцали. Просто трябва да се загреят леко.
Бъркайте 8 минути поддържайки 80-90 градуса.
Извадете шушулките ванилия и оставете сместа да изстине напълно. След това сипете в подходящ за замразяване съд като дебелината на сладоледа не трябва да надвишава 4 см. Може да напълните и подходящи формички със клечка за още по-голяма радост на децата.
Сложете във фризер за минумум 10 часа, след това може да извадите готовият детски сладолед, да го нарежете на парчета, в случай че е много твърд, и да смелите в блендер, за да е още по- кремообразен и пухкав. Това само ако не е на клечка, разбира се.
И без да преминавате към тази стъпка, сладоледът е много нежен и кремообразен и почти няма образувани кристалчета, така че може да се консумира в това състояние.
Поднесете на малки и големи, като поръсите с разноцветни захарни формички или каквато декорация прецените. Отива му всичко - от шоколад, до плодове!
Да ви е сладко!