Безглутенови веган крекери с чиа

Panda LifePanda LifeНовак34
03/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 3 с.л. + колкото поеме
  • чиа - 2 с.л.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • сусамово брашно - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1/4 к.л.
  • смлян кимион - 1 к.л.
  • подправки - 1 к.л. (микс от джоджен, чубрица, дивисил, магданоз, копър, риган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме лененото брашно с 3 с.л. топла водичка.

Прибавяме към сместа олиото, содата и лимоновия сок.

Размесваме останалите сухи продукти и към тях добавяме лененото яйце.

Заливаме с малко водичка и след това прибавяме брашно от елда, до получаването на тесто за разточване.

Разстиламе сместа за крекерите в набрашнена тавичка или върху оризова хартия.

Печем безглутеновите веган крекери около 40 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар