Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко с кафяв ориз и маслини

Пуешко с кафяв ориз и маслини

Panda LifePanda Life
Чирак
7030895205
Пуешко с кафяв ориз и маслини2 / 2
03/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Ще надминем представите ви за здравословна кухня с това пуешко с ориз и маслини"

Необходими Продукти

  • пуешки бут - 300 г /филе
  • кафяв ориз - 250 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • шарлан - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 5 - 6 зрънца
  • орехи - 4 - 5 бр.
  • маслини - 9 - 10 бр. Каламон
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • подправки - 1/2 ч.л. (микс от джоджен, чубрица, дивисил, магданоз, копър, риган)
  • магданоз - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и сваряваме пуешкия бут за около 30 мин заедно с листенце дафинов лист и 1-2 зрънца бахар.

Нарязваме лука и моркова, поръсваме ги с червен пипер и ги задушаваме с 1 с.л. шарлан и 2-3 с.л. вода.

Почистваме и изплакваме ориза и го прибавяме към лука. Доливаме 1 и 1/2 - 2 ч.ч. вода и варим, докато оризът стане леко прозрачен.

Междувременно накъсваме пуешкото на парченца, надробяваме орехите и нарязваме маслините.

Сваляме ориза от огъня и разбъркваме всичко в тава. Прибавяме подправките, останалия дафинов лист и бахара, поливаме с 1 с.л. шарлан и осоляваме на вкус.

Заливаме пуешкото с ориз с 1 и 1/2 ч.ч. вода и печем в предварително загрята на 190-200 градуса фурна за около 40 мин или докато оризът поеме водата.

Малко преди да извадим пуешкото с кафяв ориз и маслини от фурната, поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: