Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета и обезкостяваме. Нарязваме на хапки. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер на вкус. Слагаме в намазана със зехтин тавичка. Наливаме много малко вода и поливаме струйка зехтин.
Слагаме в нагрята фурна да се запече, като по време на печене разбъркваме няколко пъти. Когато се запекат леко, прибавяме кафявия ориз . Предварително сме накиснали ориза да поседи в студена вода за 30 минути, изливаме водата и хубаво измиваме преди готвене.
Ориза и пилешките хапки подправяме с листа целина и риган на вкус. Прибавяме и лука - настърган. Разбъркваме добре и посоляваме. Слагаме парченца краве масло, наливаме 3 и 1/2 ч.ч. вода и слагаме ястието да се пече в силна фурна докато ориза омекне. При необходимост доливаме топла вода. Зависи колко възварен харесваме ориза.