Начин на приготвяне
За супата от тиквички използвам малките крехки тиквички.
Почистваме, измиваме и нарязваме на ситни кубчета лука и моркова.
Задушаваме ги в растителната мазнина до омекване.
Прибавяме червения пипер и заливаме със зеленчуковия бульон.
След като течността заври, добавяме последователно обелените и нарязани на кубчета тиквички и ориза.
Зеленчуковата супа къкри на слаб котлон още 10 минути, когато добавяме и настърганите домати.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Към края на варенето, когато оризът е готов, сгъстяваме супата с малко препечено брашно, размито в студена вода.
Накрая поръсваме с пресен копър и поднасяме всяка порция супа от тиквички с масло със щедра бучка масло.