Пица-омлет

Пица-омлет
Снимка: Илиана Балканска
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ако се чудите дали да хапнете омлет или пица - ние ви предлагаме неустоима комбинация от двете - да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • сол
  • черен пипер
  • растителна мазнина - 30 мл
  • доматен сос - 60 мл
  • салам - 120 г шпеков
  • черни маслини - 10 броя, без костилки
  • чедър - 50 г настъргано сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 200 градуса на горен грил-нагревател, без вентилатор.

Разбиваме яйцата с телена бъркалка на пяна. Подправяме със сол, черен пипер и риган.

Загряваме мазнината в тиган с метални дръжки, подходящ за печене във фурна. Сипваме яйцата и ги пържим 5-6 минути. Прехвърляме тигана под грила на фурната и печем 3-4 минути отгоре.

Изваждаме омлета от фурната и го изчакваме да спадне.

Намазваме го с доматен сос и гарнираме със салам, маслини и настърган чедър.

Запичаме пица омлета, докато сиренето се разтопи, и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: