Малтийски омлет

Малтийски омлет
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Хапва ви се нещо различно, интересно и вкусно? Тук сте на правилната рецепта"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • тиквичка - 1 бр. жълта
  • зехтин
  • краве масло
  • телешка наденица - 1 бр.
  • нудъли - сварени
  • рамен - пълнозърнест
  • зелен лук - наситнен
  • сухи треви
  • яйца - 3 бр.
  • извара - за поръсване
  • авокадо - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задуших лук, зелена чушка и жълта тиквичка в маслинено олио и краве масло.

Добавих телешка наденица, задуших още малко и добавих предварително сварени нудъли, пълнозърнест Рамен и ситно нарязан зелен лук, сухи треви.

Разбърках и залях с 3 разбити яйца. Леко разместих да се разпределят яйцата, поръсих извара по повърхността и авокадо само в едната половина.

Захлупих омлета през средата и понеже беше доста дебеличък, притиснах с лъжицата.

Получи се странна форма, но тя не попречи на вкуса. След 2 мин обърнах с помощта на чиния.

Малтийският омлет е готов!

Източник: Svetla Toshko - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: